امروزه همه افراد برای شارژ تلفن همراه خود، به پاوربانک نیاز دارند. اما برای خرید یک پاوربانک خوب باید به چه نکاتی دقت کرد؟ کدام یک از شارژر های همراه موجود در بازار طول عمر و کیفیت بالا تری دارد؟ همراه ما باشید تا در این راهنمای خرید پاوربانک به شما کمک کنیم بهترین انتخاب را داشته باشید.
در دنیای مدرن ما تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است. این مورد در تلفن های همراه بیشتر از هر چیز دیگری به چشم می خورد. تلفن های شما امروزه به عنوان رایانه شخصی کار می کنند. می توانید ایمیل های خود را چک کنید، آخرین اخبار را بررسی کنید، به موسیقی گوش دهید، تماس برقرار کنید و عکس ها و فیلم های خود را در شبکه های اجتماعی تنها با یک کلیک به اشتراک بگذارید.
در این میان مشکل اصلی تلفن های همراه عمر باتری است. تقریباً همه شما یک بار در روز و گاهی حتی بیشتر مجبورید تلفن های خود را شارژ کنید اما ممکن است همیشه پریز برق در دسترس نباشد. هشدار کم شدن شارژ در هنگام استفاده از تلفن می تواند بسیار ناخوشایند باشد. شاید شما در وسط طبیعت، در حال پیاده روی و یا در سفر کاری باشید، در این زمان پاوربانک ها گزینه بسیار خوبی هستند. با این حال می توانید تلفن های خود را در هر جا شارژ کنید.
برای خرید یک پاوربانک خوب باید نکاتی را در نظر بگیرید که در این راهنمای خرید پاوربانک آن ها را به صورت مفصل توضیح خواهیم داد.
راهنمای خرید پاوربانک
1- اندازه و وزن پاوربانک
قبل از تصمیم گیری برای خرید، بسیار مهم است بدانید چه ویژگی هایی برای شما اهمیت بیشتری دارد. اگر می خواهید در هنگام پیاده روی تلفن همراه خود را شارژ کنید به پاوربانک های کوچک تر که در جیب شما جای می گیرند نیاز دارید. اگر نیاز دارید پاوربانکی داشته باشید که بتوانید با آن بار ها تلفن همراه خود را شارژ کنید به مدل های بزرگ تری نیاز دارید. هر چه ظرفیت باتری پاوربانک بیشتر باشد، بزرگتر و سنگین تر است. پس با توجه به این نکته از راهنمای خرید پاوربانک دقت داشته باشید که قبل از خرید این دستگاه اندازه ای که لازم است داشته باشد را در نظر بگیرید.
2- ظرفیت پاوربانک
در بیان نکات راهنمای خرید پاوربانک، ظرفیت یکی از مهمترین و اصلی ترین نکات است که هنگام خرید یا انتخاب پاوربانک باید در نظر بگیرید. ظرفیت پاوربانک به شما نشان می هد که چند بار می توانید با پاوربانک دستگاه خود را شارژ کنید. با توجه به دستگاهی که باید شارژ شود به پاوربانک با ظرفیت های متفاوت نیاز دارید.
ظرفیت باتری یک تبلت بیشتر از تلفن هوشمند است. همچنین برخی از تلفن های هوشمند نسبت به سایر موبایل ها شارژ بیشتری نیاز دارند. برای اطلاع از ظرفیت باتری به مشخصات گوشی هوشمند خود نگاهی بیندازید. تلفن های قدیمی احتمالاً ظرفیت های زیر 1000 میلی آمپر ساعت دارند، اما تلفن های مدرن می توانند تا 3000 میلی آمپر ساعت ظرفیت داشته باشند. به عنوان مثال iPhoneX دارای ظرفیت باتری 2716 میلی آمپر ساعت است.
در نتیجه قبل از خرید یک پاوربانک باید دستگاه هایی که می خواهید شارژ شوند را مشخص و مجموع ظرفیت باتری آن ها را محاسبه کنید. در اینجا باید به این نکته توجه کرد که ظرفیت اسمی یک پاوربانک با ظرفیت واقعی آن متفاوت است. پس نباید انتظار داشته باشید که یک پاوربانک 10000 میلی آمپر ساعتی 5 دستگاه 2000MAh را به طور کامل شارژ کند.
در عمل پاوربانک ها دو سوم ظرفیت اسمی خود میتوانند شارژ کنند. علت این اختلاف، تفاوت ولتاژ پاوربانک ها با تلفن های هوشمند است. علاوه بر این در هنگام شارژ مقداری انرژی هدر می رود. گرم شدن موبایل هنگام شارژ یکی از موارد هرز انرژی است.
برای محاسبه ظرفیت واقعی یک پاوربانک باید راندمان آن را در ظرفیت اسمی ضرب کرد. اگر میزان راندمان یا بهره وری پاوربانک در مشخصات درج شده روی پاوربانک مشخص نشده بود، به طور میانگین ۸۰ درصد در نظر بگیرید. برای اینکه بدانید شارژ موبایل با این دستگاه به چه مقدار زمان نیاز دارد به مقاله مدت زمان شارژ گوشی با پاوربانک مراجعه کنید.
3- نوع باتری
نکته دیگری که باید در راهنمای خرید پاوربانک بیان شود نوع باتری است. در پاوربانک ها دو فناوری باتری مورد استفاده قرار می گیرند، لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری. اگر چه در اکثر موارد بسیار مشابه هستند، اما چند تفاوت جزئی وجود دارد. باتری های لیتیوم یونی هزینه کمتر و وزن بیشتری نسبت به پلیمری دارند ولی به طور کلی باتری های لیتیوم پلیمری استحکام و انعطاف پذیری بیشتری در ابعاد و اشکال دارند.
4- قابلیت شارژ سریع
داشتن یک پاوربانک با قابلیت شارژ سریع باعث می شود تفاوت زیادی را در سرعت و صرفه جویی زمان تجربه کنید. پاوربانک های معمولی با سرعت 5V / 1A و 5V / 2.1A به آرامی تخلیه می شوند. شارژ کامل یک تلفن هوشمند با این سرعت می تواند چند ساعت طول بکشد. اما به لطف فناوری Quick Charge، خروجی های پاوربانک به طرز چشمگیری سریع تر شده اند به طوری می توانند شارژ یک تلفن را فقط در 30 دقیقه از 0 به 50% برسانند!
تشخیص اینکه آیا یک پاور بانک از شارژ سریع پشتیبانی می کند، بسیار آسان است. در مشخصات پاوربانک روی بسته بندی و یا حتی در خود پاوربانک، به دنبال چندین خروجی باشید: 5V / 1A ، 5V / 2.1A ، 5.1V / 2.4A ، 9V / 2A . برخی پاور بانک های جدید از شارژ سریع علاوه بر خروجی برای ورودی نیز پشتیبانی می کنند. این یک ویژگی عالی است زیرا می تواند مدت زمان لازم برای شارژ پاوربانک را به حداقل برساند پس حتماً آن را در راهنمای خرید پاوربانک خود در نظر بگیرید.
5- تعداد پورت ها
ممکن است نیاز داشته باشید چندین موبایل را با استفاده از پاوربانک خود شارژر کنید. به همین علت تعداد پورت ها نکته مهمی در راهنمای خرید پاوربانک به شمار می آید. معمولاً پاروبانک ها دارای دو پورت USB جهت شارژ دستگاه های شما هستند. قبل از خرید به این موضوع فکر کنید که میخواهید چند دستگاه را به طور همزمان شارژ کنید و انتخابی متناسب با نیازتان داشته باشید.
6- جنس بدنه و شکل ظاهری
بدنه یک پاوربانک می تواند از جنس سیلیکون، پلاستیک، فلز، پارچه و یا چرم باشد. انتخاب نوع جنس بدنه کاملاً سلیقه ای می باشد اما باید دقت داشته باشید که مقاومت کافی در برابر ضربه را داشته باشد.
نکته مهم دیگر شکل ظاهری پاوربانک می باشد. اشکال فانتزی زیبا و متنوعی وجود دارد که می توانید با سلیقه خود آن را انتخاب کنید. باید ببینید مدل های فانتزی را دوست دارید یا انتخاب شما مدل های شیک و اداری می باشد.
همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، امروزه پاوربانک علاوه بر یک لوازم جانبی، یک ضرورت محسوب می شود. انتخاب یک پاور بانک مناسب نیاز های شما بسیار اهمیت دارد و امیدوارم این راهنمای خرید پاوربانک به شما کمک کند.