مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6 و انواع کابل شبکه

مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6

کابل های شبکه وسیله ای برای اتصال و انتقال اطلاعات بین رایانه ها، مودم ها، سوئیچ ها و شبکه های ذخیره سازی هستند. دارای انواع مختلفی بوده که از نظر سرعت با هم متفاوتند. در این مقاله به مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6 می پردازیم و با انواع کابل شبکه و کاربرد آنها آشنا می شویم.

مقاله پیشنهادی: معرفی کابل AUX و کاربردهای آن

انواع کابل شبکه و کاربرد آنها

نام کابلنوع کابلسرعت انتقال اطلاعاتحداکثر پهنای باندکاربرد
Cat5UTP10-100 مگابیت بر ثانیه100 مگاهرتزمگابیت اترنت، شبکه های حلقه ای
Cat5EUTP1000 مگابیت بر ثانیه100 مگاهرتزگیگابیت اترنت
Cat6UTP یا STP10000 مگابیت بر ثانیه250 مگاهرتزگیگابیت اترنت
Cat6ASTP10000 مگابیت بر ثانیه500 مگاهرتز10 گیگابیت
Cat7SSTP10000 مگابیت بر ثانیه600 مگاهرتز10 گیگابیت

مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6

تجهیزات شبکه طی سال های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته اند و عملکرد آن ها نسبت به نمونه های قدیمی تر بهبود یافته است. این پیشرفت همچنان ادامه دارد تا جایی که کابل های شبکه Cat7 به بالا نیز تولید شده است. اما باید بدانید که این کابل ها چه تفاوت هایی با هم دارند تا بتوانید بهترین گزینه را متناسب کار خود انتخاب کنید. تفاوت بین هر یک از این کابل ها در قابلیت های آن ها یعنی سرعت انتقال و پهنای باند است. در ادامه به مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6 و دیگر انواع آن ها می پردازیم.

Cat5

کابل Cat5 برای شبکه های ساده و معمولی، تا سرعت 100 مگابیت بر ثانیه کافی می باشد. با این حال به دلیل محدودیت های موجود در مقایسه با کابل های Cat5E و Cat6 ، Cat5 در سال های اخیر منسوخ شده است. در این نوع کابل از هیچ گونه شیلد، فویل یا محافظی استفاده نشده به همین دلیل میزان تداخل یا crosstalk آن بالا است. به این معنی که اگر در کنار سیم دیگری قرار گیرد ممکن است در روند انتقال داده آن خطا ایجاد شود یا به کندی انجام گردد.

کابل شبکه,کابل شبکه,کابل شبکه,

Cat5E

Cat5E که مخفف Cat5 Enhanced می باشد، ورژن پیشرفته کابل Cat5 است. سرعت این کابل تا 1000 مگابیت بر ثانیه بیشتر شده و برای کاربرد های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. میزان درهم تنیدگی زوج سیم های درون این کابل نسبت به Cat5 بیشتر است به همین علت تداخلی کمتر دارد. Cat5E در مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6 کاربرد عمومی تری دارد.

کابل شبکه,کابل شبکه,کابل شبکه,

Cat6

در مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6 می بینیم که نه تنها در سرعت بلکه در کاهش “crosstalk” نیز تفاوت زیادی بین آن ها وجود دارد. در کابل های Cat6 با نوع STP اطراف هر زوج سیم فویل پیچیده شده است به همین دلیل تداخل در آن به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. همچنین سرعت در تا میزان 10 برابر افزایش می یابد. این کابل نسبتاً سفت تر و ضخیم تر از کابل های Cat5 بوده به همین علت انعطاف کمتری دارد.

این کابل تا فاصله حدود 55 متر می تواند داده ها را با سرعت 10 گیگابایت برثانیه انتقال دهد اما در فواصل طولانی تر، سرعت انتقال به یک گیگابایت کاهش می یابد.

کابل شبکه,کابل شبکه,کابل شبکه,

Cat6A

Cat6A مخفف کلمه Cat6 augmented می باشد. این کابل به دلیل داشتن روکش ضخیم، نسبت به سایر کابل های معرفی شده قطر بیشتری دارد در نتیجه تداخل آن به حداقل ممکن می رسد. سرعت آن 10 گیگابایت بر ثانیه است و این سرعت را تا فاصله 100 متری نیز حفظ می کند. بیشتر برای کاربرد های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. انعطاف آن بسیار پایین بوده به سختی خم می شود.

به این ترتیب Cat6A در مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6 سرعت بیشتری داشته و برای کاربرد های تخصصی تر مورد استفاده قرار می گیرد..

کابل شبکه,کابل شبکه,کابل شبکه,

درنهایت، کابل های Cat5E و Cat6 برای استفاده عمومی کافی می باشند. اما کسانی که می خواهند کابلی مطمئن و به روز برای استفاده طولانی مدت داشته باشند Cat6A بهترین گزینه برای آن ها است.

برای خرید انواع کابل از برندهای مختلف و با طول دلخواهتان به دسته بندی کابل شبکه در سایت بهیران مراجعه کنید.

به این ترتیب به مقایسه کابل شبکه Cat5 و Cat6 پرداختیم و ویژگی های هر یک را دانستیم. شما در مورد انواع کابل شبکه و کاربرد آنها چه اطلاعاتی دارید؟