هنگام خیس شدن لپ تاپ چه کار کنیم ؟

هنگام خیس شدن لپ تاپ چه کار کنیم ؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه کنار میز کار خود، یک لیوان آب یا چای دارید، مطالعه این مطلب را به هیچ وجه از دست ندهید. خیس شدن لپ تاپ یکی از اصلی ترین دلایل خراب شدن آن هاست؛ اما شما می توانید با اقدامات به موقع، لپ تاپ خود را در مقابل این مشکل محافظت کنید.

نوع مایعی که باعث خیس شدن لپ تاپ شده در میزان آسیبی که به آن وارد می کند، تاثیر زیادی دارد. آب کمترین آسیب و مایعات قندی بیشترین آسیب را به لپ تاپ وارد می کند. این نکته را بدانید که به محض خیس شدن لپ تاپ، هر ثانیه از اهمیت زیادی برخوردار است و باید در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم را انجام دهید.

این موضوع را فراموش نکنید که هنگام خیس شدن لپ تاپ احتمال خراب شدن و از کار افتادن آن بسیار زیاد است و اقدامات شما فقط راهی برای نجات آن است. در صورتی که هنگام ریختن آب روی لپ تاپ، جرقه ای در آن مشاهده کرده اید، باید بدانید که امکان رخ دادن اتفاقی خطرناک وجود دارد و بهتر است از آن دور شوید و با جدا کردن آن از پریز برق، از اتفاقاتی مثل برق گرفتگی یا آتش سوزی جلوگیری کنید.

هنگام خیس شدن لپ تاپ چه کار کنیم ؟

۱- جدا کردن اجزای خارجی

در قدم اول باید تمام اجزای لپ تاپ که قابل جدا شدن هستند را سریعا جدا کنید. باتری، کابل شارژ، ماوس، هر نوع کابل، فلش مموری، DVD و هر آن چه را که می توانید، از لپ تاپ جدا کنید.

خیس شدن لپ تاپ

۲- خشک کردن قسمت های بیرونی

لپ تاپ خود را تا حد ممکن باز کنید و آن را وارونه نگه دارید. کلیه سطوح خیس شده و مرطوب لپ تاپ را با یک حوله یا پارچه جذب کننده مایعات، خشک کنید.

پس از انجام این دو کار، بهترین راه برای حفظ لپ تاپ، تحویل آن به یک متخصص و تعمیرکار است تا در صورت لزوم با باز کردن قطعات مختلف و خشک کردن آن ها، مانع خرابی و سوختن لپ تاپ شود. اما اگر می خواهید خودتان اقدام کنید می توانید مراحل زیر را در ادامه انجام دهید، اما باید بدانید که انجام این کار یک ریسک به شمار می آید.

مقاله پیشنهادی : راهنمای خرید لپ تاپ

۳- مراجعه به دفترچه راهنما

دفترچه راهنمای هر محصول، خدمات ویژه ای است که توسط سازنده آن محصول برای تکنسین ها و هر شخص ثالثی به همراه محصول ارائه می شود. دفترچه راهنمای لپ تاپ شما معمولا دارای بخش های مختلفی برای معرفی اجزای مختلف لپ تاپ مثل صفحه نمایش، صفحه کلید و… ارائه شده است؛ اما حتما می توانید قسمت دستورالعمل های مربوط به جدا کردن قطعات لپ تاپ را بیابید. اگر موفق به پیدا کردن دفترچه راهنمای لپ تاپ نشدید و یا دسترسی به آن زمان زیادی لازم دارد، می توانید با استفاده از موبایل یا هر وسیله دیجیتالی که امکان باز کردن فایل های PDF یا ویدئویی را دارد، اقدام کنید. می توانید یک دفترچه با فرمت PDF دانلود کرده و یا در سایت هایی مثل یوتیوب ، از ویدئوهای آموزشی اقدام با جدا کردن قطعات لپ تاپ خود کنید.

خیس شدن لپ تاپ

۴- جدا کردن قطعات داخلی

در مرحله بعدی برای حافظت در مقابل خیس شدن لپ تاپ، جدا کردن قطعات داخلی لپ تاپ به کمک دفترچه راهنما می باشد. با توجه به توضیحات دفترچه یا ویدئوی آموزشی، ابزار مورد نیاز را فراهم کرده و به جداسازی قطعاتی که امکان جدا شدن دارند، بپردازید. در لپ تاپ های قدیمی، جداسازی اجزای لپ تاپ ساده تر انجام می شد اما در لپ تاپ های جدید، این کار دشوارتر شده است. به هرحال دراکثر مواقع می توانید اجزایی مثل هارد، رم و… را با یک پیچ گوشتی از لپ تاپ جدا کرد. بنابراین بهتر است از این قطعات شروع کنید.

نکته مهم هنگام جدا کردن قطعات این است که باید قطعات را پس از جداسازی در مکانی امن قرار دهید و در صورت لزوم هنگام انجام این اقدامات از هر مرحله عکس گرفته و یا مراحل را یادداشت نمایید تا بتوانید به سادگی لپ تاپ را مونتاژ کنید. همچنین اگر لازم است می توانید پیچ های هر قطعه را از دیگری تفکیک کنید تا هنگام مونتاژ لپ تاپ دچار سردرگمی نشوید.

 

۵- خشک کردن قطعات

با استفاده از یک حوله به خشک کردن قطعات بپردازید و در صورتی که لپ تاپ شما با مایعات قندی خیس شده است، ممکن است نیاز باشد ابتدا توسط یک پارچه با رطوبت کم، آن ها را از مواد قندی پاک کرده و سپس سریعا با یک پارچه خشک یا حوله خشک کنیم.

توجه کنید که این کار را باید در محیطی عاری از هرگونه گرد و غبار یا پرز انجام دهید، چرا که وجود هرگونه پرز ممکن است موجب عملکرد نامناسب لپ تاپ شما شود.

سپس قطعات را در مکانی گرم و خشک نگهداری کنید. توجه کنید که گرمای بیش از حد نیز به قطعات آسیب می رساند.  همچنین می توانید آن ها را در فضایی آزاد (البته بدون وجود باد یا رطوبت یا خورشید داغ) قرار دهید. در صورتی که هیچ کدام از این شرایط فراهم نبود، با استفاده از یک سشوار به خشک کردن قطعات بپردازید. قطعات را با دقت زیادی در دست گرفته و با فاصله حدود ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر از سشوار آن ها را خشک نمایید.

سپس چند ساعت آن ها را در مکانی خشک و عاری از گرد و غبار قرار دهید تا تمام رطوبت آن گرفته شود. می توانید از بسته های کوچک ژل سیلیکا (که در جعبه های لوازم الکترونیک وجود دارند) استفاده کنید. در صورتی که ژل سیلیکا ندارید می توانید قطعات را به آرامی در یک کیسه برنج قرار دهید تا رطوبت آن ها کاملا از بین برود.

خیس شدن لپ تاپ

بعد از چند ساعت تمام قطعات لپ تاپ را با دقت بررسی کنید و در صورتی که هر گونه رطوبت در آن دیده شد، این مرحله را تکرار کنید.

۶- خشک کردن قطعات جدا نشدنی

آب یا مایعی که موجب خیس شدن لپ تاپ شده، ممکن است به داخلی ترین قطعات لپ تاپ نیز نفوذ کند. بنابراین از خشک کردن هیچ یک از قطعات لپ تاپ غافل نشوید. پس از آن که قطعات قابل جدا شدن را خشک کردید، باید اقدام به خشک کردن قطعاتی کنید که امکان جدا کردن آن ها از لپ تاپ وجود ندارد. خشک کردن قطعات جدانشدنی لپ تاپ، نیاز به دقت بیشتری دارد و شما باید با ظرافت زیادی با استفاده از وسیله ای مثل گوش پاک کن، تمام قطعاتی را که ممکن است خیس شده باشند، خشک کنید.

۷- مونتاژ کردن لپ تاپ

با استفاده از عکس هایی که هنگام جداسازی قطعات ثبت کرده اید و یا یادداشت های مرحله به مرحله خود، اقدام به مونتاژ کردن لپ تاپ کنید. با دقت تمام اجزا را در جای مناسب قرار داده و با ابزار مورد نیاز آن ها را در جای خود محکم کنید. دفترچه راهنما و ویدئوهای آموزشی در این مرحله می توانند راهنمای خوبی برای شما باشند.

خیس شدن لپ تاپ

۸- روشن کردن

روشن کردن لپ تاپ، مرحله آخری است که باید با امید همراه باشد. بعد از قرار دادن باتری در لپ تاپ، دکمه پاور آن را فشار دهید تا لپ تاپ شما روشن شود. بهتر است بخاطر امکان هرگونه اشکال در لپ تاپ، از اتصال مستقیم آن به برق خودداری کنید و حتما توسط باتری روشن شدن آن را آزمایش نمایید. اگر پس از فشردن دکمه پاور، لپ تاپ شما روشن نشد، همچنان امیدوار باشید. شاید تنها یکی از قطعات دچار مشکل شده و تعمیر آن نیاز به تخصص بیشتری دارد. بنابراین آخرین و تنها راه پیش روی شما، مراجعه به یک تعمیرکار و سپردن لپ تاپ خود به متخصص است.

توجه کنید که این مراحل زمانی که فردی به شما کمک کند، سریع تر انجام شده و در نتیجه احتمال نجات لپ تاپتان بیشتر خواهد شد.