در این راهنمای خرید کارت صدا بررسی خواهیم کرد که کارت صدا چیست، چه کاربردی دارد و آیا کامپیوتر شما نیاز به این قطعه دارد یا خیر. در صورت نیاز کدام کارت صدا با چه ویژگی هایی مناسب کار و رایانه شما می باشد. به این ترتیب می توانید انتخاب بهتری متناسب با نیاز خود داشته باشید.
مقاله پیشنهادی: دانگل بلوتوث چیست؟ نحوه اتصال دانگل بلوتوث به کامپیوتر
کارت صدا چیست؟
کارت صدا قطعه ای است که وظیفه آن تبدیل سیگنال های صوتی آنالوگ و دیجیتال به یکدیگر می باشد. این سخت افزار خروجی هایی را در اختیار شما قرار می دهد که با استفاده از آن می توانید هدفون، هدست، میکروفون و … را به کامپیوتر متصل کنید. امروزه اکثر مادربرد های جدید دارای کارت صدای On-board می باشد. اما اگر دستگاه شما این قطعه را نداشت باید برای آن یک کارت صدا تهیه کنید. در ادامه مهم ترین نکات راهنمای خرید کارت صدا را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید بهترین انتخاب را متناسب با نیاز خود داشته باشید. پس از این مرحله نیز نحوه اتصال کارت صدا اکسترنال و اینترنال به کامپیوتر را آموزش خواهیم داد.
راهنمای خرید کارت صدا
1- اکسترنال یا اینترنال
کارت صدا می تواند اکسترنال و یا اینترنال باشد. کارت های صدای اینترنال داخل اسلات PCI مادربرد قرار می گیرند و کارت های صدای اکسترنال از طریق پورت USB به کامپیوتر شما متصل می شوند. اگر می خواهید پورت USB کامپیوتر شما اشغال نشود و مادر برد شما امکان اتصال اسلات PCI دارد بهتر است که از کارت صدا های اینترنال استفاده نمایید. اما اگر اشغال شدن پورت USB کامپیوتر برای شما اهمیتی ندارد می توانید از کارت های اکسترنال استفاده نمایید.
کارت صدای اکسترنال نصب راحت تری نسبت به اینترنال داشته که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.
2- سازگاری
یکی دیگر از نکاتی که می توان در راهنمای خرید کارت صدا به آن اشاره کرد پشتیبانی از کامپیوتر شما می باشد. کارت صدایی که برای رایانه خود انتخاب می کنید باید با سیستم عامل شما سازگاری داشته باشد. مشخصات روی پک محصول را چک کنید و ببینید که آیا برای رایانه شما مناسب می باشد یا خیر.
3- Plug and Play
اکثر کارت های صدا جدید Plug and Play هستند. به این معنی که نیاز به نصب درایور ندارند و به صورت خودکار درایور های مورد نیاز آن ها بر روی رایانه شما نصب می گردد. اگر کارت صدایی این ویژگی را نداشت به کمک CD که همراه آن می باشد می توانید به نصب درایور های مورد نیاز بپردازید.
4- تعداد درگاه (کانال صوتی)
تعداد پورت ها می تواند گزینه مهمی در این راهنمای خرید کارت صدا باشد که به آن کانال صوتی نیز گفته می شود. در برخی از کارت های صدا دو پورت صدا و یا میکروفون وجود دارد که می توانید به صورت همزمان از آن ها استفاده نمایید. به کارت هایی که تک پورت هستند 1 کاناله می گویند. تعداد این کانال های صوتی می تواند تا 7 عدد نیز باشد. در برخی از کارت ها تعداد کانال به طور مثال به صورت 2.1 نوشته شده است. این کارت ها علاوه بر دو کانال امکان پشتیبانی از سابووفر را نیز دارند.
5- نوع درگاه
دقت داشته باشید که با استفاده از کارت صدا قصد اتصال چه دستگاهی را به کامپیوتر خود دارید. کارت های صدا معمولاً دارای پورت جک 3.5 میلیمتری می باشند. این پورت می تواند سه خط و یا دو خط باشد. در پورت های سه خط امکان اتصال دستگاه هایی مثل هندزفری که کانکتور آن ها سه خط می باشند را دارید. به این ترتیب خروجی هدفون و میکروفون یکی است. اما می توانید کارت هایی را انتخاب کنید که دارای دو پورت جدا برای هدفون و میکروفون می باشند. همچنین کارت هایی وجود دارند که درگاه آن ها جک 6.5 میلیمتری و … می باشد.
6- دکمه های کنترل صدا و پخش
ششمین نکته در راهنمای خرید کارت صدا وجود دکمه های کنترل صدا و پخش می باشد. روی برخی از کارت های صدا دکمه هایی تعبیه شده است که با استفاده از آن ها می توانید به کنترل میزان صدای دستگاه بپردازید. علاوه بر این می توانید با استفاده از این دکمه به قطع و یا پخش موسیقی بپردازید.
نحوه اتصال کارت صدا به کامپیوتر
نحوه اتصال کارت صدا اکسترنال به کامپیوتر
برای اتصال یک کارت صدای اکسترنال به کامپیوتر کافی است آن را از طریق پورت USB به کامپیوتر خود متصل کنید. اکثر دستگاه های اکسترنال دارای ویژگی Plug and Play هستند و نیاز به نصب درایور ندارند. اما اگر دستگاهی که شما خریداری کرده اید این ویژگی را نداشت با استفاده از لوح فشرده آن می توانید براحتی درایور های مخصوص را نصب کنید.
نحوه اتصال کارت صدا اینترنال به کامپیوتر
برای نصب کارت صدای اینترنال به کامپیوتر مادر برد شما باید شیار اسلات PCI داشته باشد. برای انجام این کار ابتدا کامپیوتر خود را خاموش کرده و درب کنار کیس را باز کنید. کارت صدا را درون شیار مخصوص به آن قرار داده و با استفاده از پیچ آن را به دیواره کیس محکم کنید. در ادامه کامپیوتر را روشن کرده و با استفاده از سی دی درایور مربوطه را نصب کنید. اگر سی دی در کنار کارت نبود می توانید آن را دانلود و نصب نمایید.
در این راهنمای خرید کارت صدا به مهم ترین ویژگی های این دستگاه اشاره شد. به نظر شما چه ویژگی های دیگری باید به این راهنمای خرید کارت صدا اضافه شود؟ شما از چه نوع کارت صدایی برای کامپیوتر خود استفاده می کنید؟
نظرات درباره این مطلب
2 نظر
محمد
سلام
من کارت صدای لپ تاپم ضعیف نیست و موقع ضبط صدا نویز داره، الان یک کارت صدا بصورت usb بهش وصل کنم چون خودش داخلی ی دونه کارت صدا داره این دوتا کنار هم مشکلی نیست؟ یا اول باید کارت صدای داخلی رو دربیارم تا اون کارت usb کار کنه؟
Alma
سلام من یک کارت صدا اکسترنال گرفتم اوکی بود یه مدت . بعد از یه مدت شاید یک ماه بعد دیگه روشن نشد . من بازش کردم یه نگاه اجماعی انداختم گفتم شاید جایشش خراب شده . فکر میکنم دستم به اون نقطه سیاه رنگ پشتت خورده . کارت صدا xp paoduct
چه بکنم ؟ باید یکی دیگه بگیرم؟